Website op maat laten maken

Website op maat laten maken

Niet alleen een prachtige website, maar eentje die je bedrijf laat groeien

Voor je online succes heb je een website nodig die presteert. Geen kant-en-klare website, maar een unieke website die specifiek is afgestemd op de visie en de behoefte van je bedrijf. Monkey Republic staat klaar om je nieuwe website te laten stralen!

Your website is the window of your business. Keep it fresh, keep it exciting.Jay Levinsen

Waarom een op maat gemaakte website?

Het antwoord is simpel; een op maat gemaakte website presteert beter. Technisch gezien, hij is snel, flexibel en veilig. Er is nog een belangrijke reden; een goed op maat gemaakte website of webshop biedt betere conversie. Dat betekent de nodige bedrijfsgroei. Met een goed doordachte strategie en een super website zet je de belangrijke stap tot online succes.
We bouwen websites en webshops op maat vanaf 1900 euro!
Ben je benieuwd wat je er allemaal voor krijgt?

Vraag een vrijblijvend offerte aan

1. Website op maat

7 redenen waarom jij in een op maat gemaakte website zou investeren.
Lees de 7 redenen

2. Wat kost het?

Op maat gemaakte website vanaf 1900 euro en andere bepalende factoren.
Lees verder

3. Welke CMS?

Zes belangrijke redenen waarom wij WordPress gebruiken.
We love WordPress

4. Welk tijdsbestek?

Hoe lang het zou duren om een website op maat te laten maken.
Tijd indicatie

5. Online gaan

Wat jij van ons kan verwachten als je website online is.
Lancering website

6. Laatste stap

Een kleine samenvatting voor een op maat gemaakte website.
Ben je er klaar voor?

1. Website op maat

Waarom zou je in een duurdere website investeren? Er zijn toch genoeg goedkope; lees kant-en-klare websites zijn? Hieronder geven we je 7 belangrijke redenen:

 1. Unieke identiteit.

  In een tijd waarin het internet steeds belangrijker wordt, heb je een unieke website nodig. Een website die met trots het gezicht van je bedrijf mag vertegenwoordigen. We geloven dat een unieke website begint met het definiëren van je doel en visie. Daarna creëren we een merkidentiteit die bij je past. Met de merkidentiteit maken we een stappenplan hoe je website tot een ultieme wapen voor je bedrijf. Tot slot doen we waar we goed in zijn. Het ontwerpen en bouwen van een frisse, unieke en doeltreffende website.

 2. Snel en licht.

  Een kant-en-klare website is ontworpen en gebouwd voor een brede doelgroep. De lay-out en codes zijn gemaakt aan de behoefte van deze publiek. Het resultaat is vaak een zware en langzame website. Een trage website is slecht voor je bedrijf. Uit de laatste cijfers, 70% van de bezoekers verlaat een website als de laadtijd langer is dan 3 seconden -Unbounce onderzoek, 2019. Een zware, langzame website is het laatste die we willen. Onze op maat gemaakte website is snel en lichtvoetig. We schrijven de codes met de laatste technieken, passen de eisen van webstandaarden aan en gebruiken verschillende tools om deze te meten. Als het project online is, betekent dat niet dat we klaar zijn. Je website wordt gemonitord en gemeten met de tools zoals GT-Matrix, Pingdom en Google Pagespeed. We corrigeren eventuele fouten en verbeteren de code.

 3. Flexibel en modulair.

  Internet ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. Internet giganten, waaronder Google en Apple ontwikkelen steeds nieuwe technieken en apparaten. Daar heb je een website nodig die mee kan gaan met deze snelle veranderingen. Een instant gekochte templates zijn erg staar. Ze zijn moeilijk aan te passen vanwege zware codes (zie punt 2). Een op het eerste gezicht simpele aanpassing kan een frustreren en tijdrovende klus zijn. De sites die we maken zijn het tegenovergestelde. Ze zijn flexibel en modulair. Ze zijn bedacht en ontworpen vanuit het ‘Legoblokje’ principe. Dit maakt het voor ons gemakkelijk om nieuwe functies toe te voegen, bestaande modules te verbeteren en fouten op te sporen. Daarnaast zijn ze gebruiksvriendelijk zowel voor de webbeheerders als de content makers.

 4. Zoekmachine vriendelijk.

  Goed gevonden op Google en andere zoekmachines is erg belangrijk voor je online succes. De zoekmachines kijken zowel naar de inhoud als de technische structuur van een webpagina. Daarna bepalen ze met behulp van hun algoritme de ranking. Een website die goed gestructureerd is en voldoet aan de webstandaarden zal hoger scoren. Maar…wat zijn de webstandaarden? De webstandaarden zorgen er onder meer voor dat een website zonder problemen kan worden geopend op verschillende browsers, computers en mobiele apparaten (responsive website). Sinds 1 juli 2019 is Google nog een stap verder gegaan, de website ranking is gebaseerd op het mobile-first principe, dus een responsieve website krijgt automatisch een hogere ranking. Een kant-en-klare templates voldoen niet altijd aan de webstandaarden. Wat de structuur betreft, zijn we vaak rommelig. Bij Monkey Republic, werken we altijd volgens deze normen. Onze websites zijn 100% responsief. We structureren de websites op een logische manier, voeren extra controles uit en verwijderen overbodige code. Het resultaat is niet alleen een lust voor het oog. Maar wat belangrijker is, de websites zijn snel, licht en zoekmachinevriendelijk.

 5. Support.

  Kant-en-klare websites zijn goedkoop. Bijna iedereen kan ze installeren en zonder problemen online zetten. Je bedenkt wat inhoud, koopt een paar foto’s, zet een contactformulier op en je bent klaar..toch? Maar wat gebeurt er als je een andere functie wil toevoegen of een extra call-to-action knop op een bepaalde plek wilt plaatsen? Een instant template is moeilijk aan te passen en tijdrovend. Je hebt geen ondersteuning van een technische helpdesk. Je staat er alleen voor. In het tijdperk waarin internet steeds belangrijker wordt, is je website belangrijker dan ooit. Het is niet alleen het gezicht van uw bedrijf, maar het is ook de bron van je inkomsten. Een gezonde website wordt regelmatig aangepast en verbeterd. Daar heb je een website nodig die makkelijk aanpasbaar is. En technische helpdesk die klaar staat om jou een rugdekking te kunnen geven. Onze op maat gemaakte websites zijn flexibel en modulair. Dit betekent dat we alle aanpassingen vrij gemakkelijk kunnen maken. We zeggen tegen onze klanten: “Wat je kan dromen, kunnen we bouwen”.

 6. Veiligheid.

  Elke dag worden er 30.000 websites gehackt (bron sophos) Hackers proberen elke 39 seconden nieuwe slachtoffers te vinden. Zij stelen klantgegevens, gijzelen websites met ransomware, plaatsen backlinks en misbruiken mailservers om spams te versturen die websites traag of zelfs onbereikbaar maken. Cyberaanvallen worden met de dag erger. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de beveiliging van uw website in orde is. Een trage website is funest voor uw bedrijf. Helemaal als je website onbereikbaar is. Wij nemen de veiligheid van websites zeer serieus. Wij bouwen websites met een veiligheidschecklist in ons achterhoofd. De plug-ins en modules die wij gebruiken zijn vooraf getest. Zodra een website klaar is voor de lancering, maken we back-ups, voeren we veiligheidscontroles uit en creëren we een extra schild om de website te beschermen.

 7. Onderhoud.

  Last but not least, website onderhoud wordt vaak vergeten door eigenaars. Zonder onderhoud wordt uw website traag, verouderd en is het risico om gehackt te worden zeer groot. Volgens recente cijfers, 85,6% van de kleine en middelgrote ondernemingen zijn het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Daarom bieden wij onze klanten een extra onderhoudspakket aan. Wij zorgen ervoor dat er dagelijks back-ups worden gemaakt. Wij schonen de database, voeren regelmatig updates en malware scans uit. Op die manier blijft je website/webshop gezond. Zodat jij ongestoord door kunt gaan met je onderneming.


The power of a website comes from the people using it, not the people making it.

2. Wat kost het?

Een website op maat laten maken kost bij ons vanaf 1900 euro, exclusief BTW. De kosten van een website zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals;
Is je website meertalig?
Wat voor soorten pagina’s heb je nodig?
Zorg je voor je eigen content of heb je een tekstschrijver nodig?
Heb je al een bestaande website?
Wil je de inhoud automatisch laten migreren?
 
Een eenvoudige portfolio-website kost wat minder dan een complexe webshop. Of een webapplicatie die gekoppeld moet worden met externe API’s en andere software systemen. Ben je van plan om een website te laten bouwen? Ben je toe aan een goed werkende website?
Vraag ons een vrijblijvende offerte aan.

3. Met welke CMS?

Wij gebruiken WordPress als CMS-systeem. CMS is de afkorting voor “Content Management System”. In het Nederlands; een content-beheersysteem. Een systeem voor het beheren van webpagina’s zodat mensen zonder veel technische kennis extra pagina’s kunnen aanmaken en wijzigen. WordPress begon ooit als blogging platform, maar is uitgegroeid tot een volwaardig CMS. Volgens de laatste cijfers 64,1% van alle websites die voorzien van een CMS zijn gemaakt met WordPress! Deze grote bedrijven gebruiken WordPress; Playstation, TED, Skype, Facebook newsroom, Toyota. Zelf The White House kiest WordPress voor hun website. Dat zegt genoeg over de kwaliteit en betrouwbaarheid van WordPress.
6 belangrijke redenen waarom wij WordPress gebruiken?

 1. Open source.

  Alle broncodes zijn openbaar. Iedereen mag WordPress gebruiken zonder licentiekosten te hoeven betalen. Dat is een groot voordeel zowel voor webbureaus als opdrachtgevers. In het begin jaren maakten we gebruik van onze eigen gemaakte CMS, maar al snel zijn we overgestapt op WordPress vanwege de hoge kosten voor onze klanten.

 2. Het wordt voortdurend ontwikkeld en verbeterd.

  De grote gebruikersgemeenschap van WordPress levert enorm bijdrage aan deze ontwikkeling. Het maakt WordPress future-proof en veilig is. Naar schatting 151 mensen jaren nodig om WordPress te bouwen zoals hij nu is. Dagelijks worden er meer dan 500 websites gebouwd met WordPress. Voor de meeste van onze klanten biedt WordPress de beste oplossing.

 3. Veelzijdigheid.

  Er worden wereldwijd veel WordPress plug-ins gemaakt. Volgens de laatste cijfers zijn er meer dan 8000! Het maakt WordPress enorm veelzijdig. Met WordPress kan je simpele blog, portfolio website, forum, webshops tot multisites bouwen. De veelzijdigheid van WordPress kan echter ook nadelen met zich meebrengen. Zonder kennis en zorgvuldigheid kun je de structuur en veiligheid van een WordPress website in de war brengen. Waardoor je website traag en zwaar wordt. Bij Monkey Republic gebruiken we slechts goed geteste plugins. In Less is more geloven we.

 4. Gebruiksvriendelijk.

  Het is niet voor niks dat WordPress enorm populair is. De CMS is ontstaan door de frustratie van Matt Mullenweg, de bedenker van WordPress. Hij vond enorm omslachtig om een webpagina te publiceren dan om hem te schrijven. Om die reden bedenkt hij een CMS die gebruiksvriendelijk is. Als het om de gebruiksvriendelijkheid WordPress is de beste. Met handomdraai verander je de menu, upload je de afbeeldingen en Youtube video’s toevoegen. Mits de website goed is ontworpen en gebouwd.

 5. Je website je eigendom.

  Bij betaalde CMS’en zoals Squarespace, Shopify, Jimdo, Magento en WIX ben je afhankelijk van het abonnement dat je afsluit. Technisch gezien, ben je niet eens de eigenaar van de website. Wanneer je abonnement afloopt, verlies je de pagina’s en bestanden. Het is anders als je WordPress gebruikt. Alle codes, afbeeldingen, pagina’s en andere documenten zijn uw eigendom. Je bent vrij om over te stappen naar een andere webhosting provider en webontwikkelaar.

 6. Zoekmachine vriendelijk.

  WordPress is van nature SEO vriendelijk. WordPress maakt automatisch titel-tags en meta beschrijvingen voor al jouw pagina’s. In combinatie met krachtige SEO plugin, zoals YOAST heb je nog meer controle over de vindbaarheid. De plugin analyseert de pagina’s title, de sleutel woord en geeft daarna adviezen hoe jij dit beter kan maken.

4. Welk tijdsbestek?

Hoe lang duurt een website op maat te laten maken? Bij ons duurt het gemiddeld tussen 1-3 maanden. Het is afhankelijk van 4 factoren; Doel, Ontwerp, Techniek en Inhoud.

 • Doel; wat is het doel van je website? wie is je doelgroep? hoe wil je je doelgroep bereiken?

 • Ontwerp; heb je al een logo of huisstijl? wat voor soort informatie wil je op je site zetten? verkoop je informatie, diensten of producten?

 • Techniek; welke functionaliteiten wil je op de website hebben? hoe interactief is de website? Moet je website gekoppeld worden met externe API of andere softwares?

 • Inhoud; wie zorgt voor de teksten? Heb je al beeldmaterialen? Maak je het gebruik van 3d animatie? wie gaat dat maken? heb je een SEO expert nodig?


Jij als een opdrachtgever neemt een belangrijke rol in het gehele proces. Hoe beter jij bent voorbereid hoe sneller de website online kan. Weet je allemaal nog niet hoe jij moet aanpakken? Geen zorgen we helpen je graag verder.

5. Online

Gefeliciteerd! Je website is online. Gedurende 2-3 weken houden we contact om de nodige kleine aanpassingen uit te voeren en ervoor te zorgen dat alles 100% werkt. We helpen je verder met het monitoren van je project. Na de lancering periode maken de meeste van onze klanten het gebruik van onze onderhoudsdienst.

6. Laatste stap

Een snelle samenvatting; als jij van plan bent om een website op maat wil laten maken dan zit het goed bij ons! Monkey Republic ontwerp en bouwt websites/webshops:

 1. Websites op maat.

  Niet zomaar websites, maar websites die je bedrijf laten groeien. Eentje waar jij jarenlang plezier zal beleven. Het zal je investering dubbel en dwars terug betalen.

 2. WordPress is onze favoriete CMS.

  Met WordPress realiseren we allerlei webprojecten; vanuit portfolio websites tot complexe webshops. Niet voor niks zeggen wij ‘Wat jij kan dromen kunnen we bouwen’.

 3. Geen kant-en-klare template.

  Wat wij niet doen is het gebruikmaken van kant-en-klare templates! Dat is tegen onze visie en het voldoet niet aan onze kwaliteit standaard. Nog belangrijker; dat is slecht voor je bedrijf imago en de conversie van je bedrijf.

 4. Website op maat vanaf 1900 euro.

  Jij krijgt van unieke, snelle en lichtvoetige WordPress website op maat. Een website die gebruiksvriendelijk is zowel voor jou als Google (en andere zoekmachines natuurlijk).

 5. Het duurt tussen 1-3 maanden.

  Het hangt van een aantal factoren af, gemiddeld genomen duurt een webproject tussen 1 tot 3 maanden. We begeleiden je graag vanaf kick-off. Zelf na de lancering houden we je website veilig en gezond.

 6. Na de lancering.

  2-3 weken na de lancering houden we je website in de gaten voor eventuele bugs en kleine aanpassingen. We zorgen dat je website 100% werkt.


Ben je al overtuigd? Of heb je nog vragen en opmerkingen? Neem snel contact met ons op! of vraag een vrijblijvend offerte aan. We helpen je graag verder.