Morfis Architectuur en Stedenbouw

Morfis Architectuur en Stedenbouw

Met een hoofdkantoor op een Haagse boot, gevuld tot aan het dek met schaalmodellen, Lego en klei, is Morfis Architectuur en Stedenbouw een architectenbureau die anders te werk gaat.

Bij Morfis betekent “uniek” hetzelfde als “goed”. Ze hebben een poëtische experimentele aanpak voor het werk wat ze doen zodat ze iets creëren dat zowel progressief als uitstekend is. Omdat ze altijd out-of-the-box denken heeft Morfis een oud, 25 meter lang schip getransformeerd naar hun eigen architectenbureau en dit vervolgens volgestopt met 3D modellen.

Het Morfis team geniet van de vrijheid van het water en daarnaast nemen ze ook de tijd om de kunst van ontwerpen te waarderen. Ze schuwen digitale bestanden en in plaats daarvan bouwen ze maquettes, maken ze schetsen en gebruiken ze materialen zoals klei, Lego en blokken hout (of eigenlijk alles wat ze in handen kunnen krijgen), om designs uit te proberen en architectonische oplossingen te vinden.

Toen we het concept voor de site aan het bedenken waren wisten we al dat we de ongewone manier van denken wilden complimenteren. Geïnspireerd door Morfis namen we een gedurfde aanpak en bouwden we iets anders dan normaal. Hieruit groeide het concept voor de virtuele galerij van Morfis, waar elke website gebruiker een galerij bezoeker wordt, lopend (of eerder, klikkend) door de expositieruimtes.


Door gallery verdwalen

Spelend met het idee van virtuele ruimte hebben we de standaard swipe layout vermeden en in plaats daarvan hebben we gebruikers laten navigeren van de ene expositieruimte naar de andere, zodat ze elk project op hun gemak kunnen bekijken.


Meeslepende sfeer

Ons museum concept, met gedempte blauwe achtergronden en witte highlights, helpt ervoor te zorgen dat de focus van de gebruiker op het project blijft. Fullscreen foto’s met een hoge resolutie diept dit meeslepende effect uit.