Bloot Architectenbureau

Bloot Architectenbureau

Bloot Architecture, de Jonge Architect van het jaar 2014, is een klein bedrijf dat gericht is op grote ideeën.

Bloot Architecture werkt aan duurzame stedelijke architectuur projecten in Den Haag. Ze zijn nog maar zes jaar actief maar hebben al diverse prijzen gewonnen voor hun inspirerende en concept gedreven ontwerpen.

Zoals de besten onder ons gelooft Bloot Architecture in bescheidenheid, functionaliteit en duurzaamheid en deze sfeer vertolken ze naar hun ontwerpen. Terwijl ze schoonheid najagen vergeten Bloot’s architecten niet dat mensen het middelpunt zijn van wat ze doen waardoor ze flexibele en aanpasbare ruimtes creëren die geschikt zijn voor iedereen.


Bloot stelt sociale, architectonische en milieutechnische duurzaamheid voorop, terwijl ze zich ook bekommeren om het creëren van bruisende architectonische sferen die nieuw leven blazen in publieke ruimtes en de wensen van de klant realiseren.
Dit wordt ondersteund door een principe van vrijheid en keuze die men in staat stelt om hun eigen leven te leiden zoals ze het willen.
Monkey Republic heeft na enig brainstormen en schetsen een website gecreëerd die in overeenstemming is met deze manier van denken. We kiezen een ‘one – page’ techniek met een fullscreen slider, geaard door afbeeldingen van Bloot’s indrukwekkende projecten op de achtergrond.


Functionele controle

Om Bloot’s houding tegenover functie na te bootsen hebben we alle onnodige elementen verwijderd en passen we enkel basis monochromatische kleuren en de simpelste, egale kenmerken toe. Op deze manier blijft de focus van de gebruiker op Bloot’s creaties.


Full-height navigatie

Onze versie van simpel is alles behalve saai en onze full-height navigatie techniek is een goed voorbeeld hiervan. Wanneer ze worden geactiveerd glijden onze accordionachtige pagina’s langs het scherm met heldere, fullscreen verticale lijnen. Geen franje, enkel een elegante werking.