Webdesigner worden - waar begin ik?

Webdesigner worden – waar begin ik?

Er zijn tal van tutorials op het internet over HTML CSS Javascript. Ze kunnen moeilijk en intimiderend zijn, dus wat is een goed punt om te beginnen?

En wat nu als je een patroon designer, fotograaf, fijne kunstenaar of een algemene creatieveling bent zonder enige programmeervaardigheden? Maak je geen zorgen als je geen enkel idee hebt hoe een HTML pagina werkt of denkt dat HTML CSS en JS één grote spaghetti jungle is met vreemde tekens. Ik ben hier om je te laten zien hoe je kan beginnen met het leren van HTML, CSS en een beetje Jquery. Laten we beginnen!

Stap 1 – Don’t Fear the Internet

Een goed uitgangspunt om te begrijpen hoe een HTML pagina werkt. Het heeft betrekking op eenvoudige HTML en CSS, maar was specifiek gecreëerd voor niet-webdesigners, en is in plaats daarvan gericht op creatievelingen in het algemeen. Hier leer je de basiskennis over typografie, content targeting, CSS, software voor ontwikkelaars, HTML en krijg je zelfs een simpele uitleg over wat het internet nu eigenlijk is. Elke les wordt geleverd in videoformaat met notities.

Stap 2 – HTML and CSS: Design and Build Websites

Een boek wat je zeker moet lezen!
HTML & CSS door Jon Duckett is een boek dat anders is dan normale computerboeken. Elke pagina van dit boek introduceert een nieuw onderwerp op een eenvoudige, visuele manier met duidelijke uitleg en daarbij hapklare codevoorbeelden. Aan het einde van elk hoofdstuk is er een diepgaand voorbeeld die alle technieken waarover is gesproken bij elkaar voegt. Het introduceert HTML en CSS op een manier die toegankelijk is voor iedereen.

html and css book - Jon Duckett
Dash Learn HTML CSS Java Script - GeneralAssembly

Stap 3 – Dash Learn HTML, CSS, and JavaScript

Dash is een online tutorial gemaakt door de experts bij General Assembly, die je helpt bij het leren van HTML, CSS en JavaScript en bij het van de bouwen van websites.

Stap 4 – 30 Days LearnHTML CSS from tutsplus.com

Jeffrey Way is geweldig! Hij zal je duidelijk uitleggen hoe je websites van de grond af bouwt. Neem ongeveer tien minuten per dag en hij zal je in die tijd de essentie van webdesign met HTML en CSS leren. Binnen 30 dagen zal je een coole web ninja zijn!

30DaysLearn HTM -CSS-Tuts-Course
w3school-HTML
w3schools.com

Stap 5 – w3schools.com

W3schools is mijn online bibliotheek en heeft een online editor waar je kan spelen met de code. Ik bezoek deze website nog steeds dagelijks.

Geef een antwoord