The Persuit of (cool)

The Persuit of (cool)

Van schoolkinderen tot aan verkopers, iedereen wil vrienden zijn met die ene coole jongen… Dus, wat is de definitie van cool?

Het begon allemaal met één quote… “Er is geen algoritme waarmee je coolheid kan definiëren, maar zodra je het ziet herken je het meteen”. R+I Creative presenteert: “The Pursuit of Cool”, een korte serie over hedonisme, delen en het ontmoeten van coole mensen met gave verhalen. De video hierboven heeft me geïnspireerd om coole dingen te gaan verzamelen; een muziekclip, een website, een film en andere digitale dingen die ik tegenkwam op het internet. Ik wil graag alles wat ik heb verzameld met jou delen..

Woodkid – Iron

Een hele coole videoclip van Woodkid met “Iron”. Woodkid is de artiestennaam van Yoann Lemoine, een Franse zanger, videoclip regisseur en grafisch vormgever. Hij heeft ondere andere videoclips geregisseerd voor Pharrell Williams, Katy Perry, Taylor Swift, Lana Del Rey en natuurlijk voor zijn eigen nummers.

“Er is geen algoritme waarmee je coolheid kan definiëren, maar zodra je het ziet herken je het meteen”
The Grand Budapest Hotel Poster
The Grand Budapest Hotel Poster Caption

The Grand Budapest Hotel

Deze coole film is geregisseerd door Wes Anderson, één van mijn favoriete filmmakers. The Grand Budapest Hotel speelt zich af tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Anderson staat bekend om zijn tracking shots en zijn liefde voor symmetrie en patronen. In The Grand Budapest Hotel maakt hij patronen van het meubilair in de hotellobby en bezaait hij de berghelling waar het hotel op staat met wintergroene planten in een bewuste opstelling. The Grand Budapest Hotel wordt zelfs zijn meest levendige film ooit genoemd.

Pharrell Williams – Happy

24 hours of Happy! ‘s Werelds eerste 24 uur durende muziekclip. In deze videoclip wordt meer dan 8640 keer “Clap along” gezongen en worden er meer dan 400 verschillende dansjes gedaan. Wauw dit is veel meer dan enkel cool! Het meest verrassende is dat de gehele 24 uur durende muziekclip is gefilmd binnen 10 dagen. Dit zegt vooral wat over hoe low budget en indieachtig het project is, en ik vind zeker dat ze hun roem hebben verdiend!

Happy Pharrell Williams
Hezorg de Meuron - Vitra Haus - House of Vitra

The VitraHaus

Vitra Haus is een van de coolste gebouwen ooit. Het is ontworpen door Herzog & de Meuron. Het ontwerp is erg simpel. De architecten hebben ‘normale’ huizen bovenop elkaar geplaatst, met gigantische ramen waardoor je het prachtige Duitse landschap kan bewonderen. Dit coole uithangbord van Vitra is eigenlijk een winkel voor de Vitra Home Collection. Hier kun je meubel schikkingen in verschillende stijlen bekijken, waaronder zowel de grote klassiekers van Vitra als de nieuwste hedendaagse designs. Hier kun je je interieursmaak ontdekken en uitproberen, inspiratie voor je huis opdoen en meubels en designer objecten kopen. Geniet van het uitzicht vanaf de zolder en begin daarna het gebouw te ontdekken: naast de showroom die over vier verdiepingen is verspreid is er op de begane grond een winkel, een Lounge Chair Atelier en een café.

WeTransfer

Een coole en simpele file exchange dienst. Het werkt gewoon. “Wij houden dingen graag simpel, dus we dragen je bestanden over van A naar B. Zonder stress en compleet gratis, dit doen we al sinds 2009. We zijn dol op wat we doen en proberen dit te laten blijken. We hebben in al die tijd miljoenen bestanden overgedragen naar zowat elke hoek van de wereld. Simpel, veilig, mooi en voor iedereen.”

We Transfer
We transfer

Geef een antwoord