Thank God It's Friday's Design Inspiration #1

Thank God It’s Friday’s Design Inspiration #1

De allereerste editie van onze ‘Thank God It’s Friday’-Inspiration, a.k.a. TGIF #1, een prikbord voor van alles en nog wat. Op de eerste vrijdag van elke maand zal ik allerlei mooie en inspirerende designs posten die ik op het internet ben tegengekomen.

Als webdesigner besteed je veel tijd achter allerlei beeldschermen. Deze tijd wordt niet alleen benut met het achter elkaar plaatsen van pixels om een website te creëren, of met het bedenken van een goede mobiele navigatie. Nee, als webdesigner doe je vooral veel inspiratie op: surfen en zoeken naar coole websites, snuffelen naar de nieuwste trends, zoeken naar mooie font pairings, testen van de nieuwste javascript frameworks, lezen van nuttige artikelen en het werk van anderen bewonderen. Wat je ook maar kan bedenken, het is altijd ergens op het internet te vinden (tussen de vele kattenvideo’s). Het is een bodemloze put, een geweldige plek om te leren en vooral om verder te dromen.

Naast websites en lettertypes

Het mooiste is dat terwijl je door de vele webpagina’s struint op zoek naar inspiratie, je naast websites of lettertypes vele andere mooie en leuke dingen tegenkomt. Wat denk je van de adembenemende architectuur van MVRDV, gave illustraties van Doug Alves, alternatieve filmposters op Pinterest, grappige en royalty vrije foto’s op Unsplash of inspirerende video’s op Vimeo? Al voor zolang als ik me kan herinneren bewaar ik alle mooie en coole dingen die ik tegenkom op een soort prikbord zodat ik af en toe inspiratie kan opdoen. Toen ik onlangs iets nieuws erbij zette dacht ik, ‘waarom zou ik het niet met de rest van de wereld delen?’. Iemand zei ooit: ‘A joy that’s shared is a joy made double’, en dat is helemaal waar toch? En wie weet, misschien is het niet alleen nuttig voor mezelf maar kan ik jullie ook inspireren.


Oké, genoeg gepraat. Het is vrijdagmiddag. Pak een biertje, zet ‘Hymn For The Weekend’ van Coldplay op, leun naar achteren op je bureaustoel en scrol lekker door deze blog heen.
Fijn weekend iedereen!

The more we share, the more we haveLeonard Nimoy

Geef een antwoord