Reis naar de Noordpool en terug vanuit keukentafel

Reis naar de Noordpool en terug vanuit keukentafel

The Forge is een reeks foto’s van de fotograaf Luke Evans die lijken op Nordische landschappen of Arctische weerfenomenen, die in werkelijkheid werden genomen op een keukentafel.

Creativiteit kent geen grenzen. Na een driejarige opleiding in grafische vormgeving en fotografie bij de University of Westminster in Londen, heeft Luke Evans foto’s gemaakt van abstracte miniatuur landschappen, bestaande uit alledaagse huishoudelijke materialen. Luke Evans creëert Arctische en maanachtige landschappen op zijn keukentafel, met zout, glycerine, rook, baksteen, scheerschuim, verf, plastic folie en papier.
Verbazingwekkend!“Deze (rechts) is eigenlijk gemaakt van een miniatuur fragment van een baksteen, terwijl een andere afbeelding van een golf die tegen een rots slaat is gemaakt van zout, baksteen en scheerschuim,” vertelt Luke.

© Luke Evans

“Met een kopje in mijn rechterhand gooide ik zout naar de rots en tegelijkertijd wuifde ik met mijn linkerhand mist over de set heen, dus het was erg moeilijk om dat allebei te doen en daarnaast ook nog het knopje van de camera in te drukken op het juiste moment,” zei Luke. Scroll voor meer


 
Like ons op Facebook
© Luke Evans
“Het duurde weken om het precies goed te krijgen en ik heb wel meer dan 600 foto’s genomen, maar ik ben erg blij met het resultaat omdat het altijd mensen voor de gek houdt.”
© Luke Evans
© Luke Evans
© Luke Evans
© Luke Evans

Geef een antwoord