Onze prachtige planeet

Onze prachtige planeet

Ik hou van de Earth View Chrome extensie. Het laat me zien hoe bevoorrecht wij zijn om te mogen leven op deze prachtige planeet.

Elke keer als je een nieuw tabblad opent, ervaar je adembenemende satellietbeelden van planeet aarde, onze planeet aarde. Het Half Moon Island van Kiribati, genesteld in gemarmerd turquoise water, of een Van Gogh achtig schilderij in het Toshka Lake in Egypte. Het repetitieve, betoverende doolhof van rechthoeken is eigenlijk een stadsgezicht bekeken vanuit vogelvlucht. Voor degenen onder ons met minder vorstelijke smaken, probeer eens diep in te zoomen. Je ziet geheid iemand iets belachelijks doen. Er zijn meer dan 1500 raadselachtige landschappen. De kleuren, vormen, texturen en patronen dragen allemaal bij aan de vreemde schoonheid van onze planeet en herinnert ons allen aan de geheimzinnige geometrie en verbijsterende eenvoud van de natuur.

Helaas is onze planeet aan het veranderen. De opwarming van de aarde is een ongekend probleem, een onmiskenbare bedreiging voor ons allemaal. Onze manier van leven, de globalisering, vervuiling… We hebben enorme voetafdrukken achtergelaten. Onze planeet is aan het lijden. Van grote veranderingen zoals de smeltende ijskappen tot de merkbare stijging van de temperatuur aan toe, onze invloed is overduidelijk. En terwijl ik, als iemand die op een van de koudste plekken op aarde leeft, het iets mildere klimaat niet haat, zou ik liever zien dat deze wereld hier nog steeds is voor mijn nakomelingen. Ik ben onbaatzuchtig op die manier… Alle gekheid terzijde, de aarde heeft ons nodig. Deze kleine druppel gemaakt van wervelend hemelsblauw en smaragdgroen, zwevend in een eindeloze leegte, is alles wat we hebben.

Prachtige planeet

Maar het is nog niet te laat: er zijn nog steeds dingen die we kunnen doen om een verschil te maken. Bezoek beforetheflood.com, kijk naar de film en doe iets. Neem een standpunt in. Vertel het aan je vrienden. Zelfs kleine stapjes kunnen een groot verschil maken.
 

Installeren

Je moet eerst het Chrome browser installeren op je PC en dan de Earth View extensie toevoegen. Dat is alles wat je moet doen om de prachtige afbeeldingen van Google Earth te ervaren elke keer als je een nieuw tabblad opent. Scrol naar beneden om mijn collectie te zien.


 
Like us op Facebook
I see Earth! It is so beautiful.Yuri Gagarin

Geef een antwoord