The Best Online Color Tools for Web Designers

The Best Online Color Tools for Web Designers

Kleur en typografie, dat is de basis van visuele vormgeving. Het kiezen van een kleur is voor webdesigners een tijdrovende klus. Gelukkig is er online software die je kan gebruiken om je werk als vormgever makkelijker te maken. De Beste Online Kleur Software voor Webdesigners.

Er is nogal wat goede online kleur software die je direct kan gebruiken. Om te beginnen gebruik ik vaak Colourlovers. De Colourlover gemeenschap is groot en ze delen graag alles wat ze vinden. Door de thema’s en de collecties te bekijken zal je geheid inspiratie krijgen.

Mijn tweede keus is Adobe Color, hier kun je altijd een aantal coole kleurtrends vinden. Het leuke aan Adobe Color is dat je alle kleuren makkelijk kan converteren naar CMYK, LAB, HSB en HEX.

Ultimate CSS Gradient Generator is geweldig. Dit is een photoshopachtige CSS kleurverloop generator. Je kan zelfs afbeeldingen uploaden en Ultimate CSS Gradient Generator zal de kleuren en het kleurverloop analyseren. Als je een iPhone of iPad gebruikt zou je eens de Adobe Color app moeten proberen. Deze app is super handig voor creatievelingen omdat hij zo makkelijk te gebruiken is – richt je camera op alles wat je wil en maak een foto. Je krijgt vervolgens een nauwkeurig kleurenpalet, inclusief HEX codes en RGBS nummers zodat je de kleuren kan importeren naar je favoriete programma (waarschijnlijk Adobe Photoshop).

0to255

Deze website laat gewoon het kleurverloop zien van lichte naar donkere tinten. 0to255 zal je het gehele overzicht van de kleuren geven. 0to255 is een simpele website die webdesigners helpt bij het vinden van variaties van elke kleur.

0to255-is a simple tool that helps web designers find variations of any color.
0to255
Free online tool from Adobe. Adobe does a good job. You can make your own color palette or explore the last color trends
Adobe Kuler

Adobe Kuler

Gratis online programma van Adobe. Adobe levert goed werk. Je kan je eigen kleurenpalet maken of de laatste kleurtrends ontdekken.

color.hailpixel.com

Een simpele maar erg nuttige website. Beweeg je muis over het scherm zodat de kleuren veranderen. Ik ben dol op deze website!

color.hailpixel.com
color.hailpixel.com
Colllor.com

Colllor.com

Deze website zorgt ervoor dat je de exacte waarde van donkerdere tinten van elke kleur kan vinden, niet gewoon iets wat “donkerder lijkt”. Dit is een hele grote stap richting designs die er professioneel uitzien.

Ultimate CSS Gradient Generator

Ultimate CSS Gradient Generator maakt het allemaal net ietsje makkelijker door een Photoshop-interface te geven waarmee je een kleurverloop kan kiezen. Daarna geven ze je de code zodat je die kan kopiëren en plakken

Ultimate CSS Gradient Generator
Ultimate CSS Gradient Generator
HEX 2 RGBA Color Calculator

HEX 2 RGBA Color Calculator

Een geweldige website voor front end developers waarmee je een Photoshop kleur omzet naar een CSS kleur en een HEX kleur naar een RGBA kleur.

Geef een antwoord