Miniatuur kalender door Tatsuya Tanaka

Miniatuur kalender door Tatsuya Tanaka

Tatsuya Tanaka. Dit is misschien een naam die je nog nooit eerder hebt gehoord, maar als je zijn kunst bekijkt dan zal je hem niet snel vergeten. Zijn werk wordt ook wel “Miniatuur Kalender” genoemd.

Dit lijkt misschien een nogal ongewone naam voor een kunst-display, maar het past verrassend goed. Een kleine momentopname van vreugde, een eigenaardige gebeurtenis, om door het dagelijkse leven heen te komen. “Minuscuul” is het sleutelwoord voor Tanaka’s kunst. In plaats van het gebruiken van twee-dimensionele manieren, zoals verf of houtskool, om iets dynamisch vast te leggen, bestaat Tanaka’s werk uit meer tastbare elementen. Bij Tanaka zit schoonheid in de kleine dingen, of het nu minuscule dieren en mensen zijn die zich navigeren door een jungle van broccoli-bomen, of een micro-zakenman die een geweldig idee bedenkt binnen in een gloeilamp.

In plaats van enkel de grenzen van creativiteit te verleggen, bewijst “Miniature Calendar” dat er geen grenzen bestaan. Toiletpapier? Kunst. Sla? Kunst. Videoband? Je raadt het al: kunst. Sommige mensen zouden dit zien als het ontsieren van kunst, hier ben ik het echter niet mee eens. Tanaka bewijst dat kunst voor iedereen is. Hij ziet schoonheid in alles om hen heen, in de meest ongewone dingen, en brengt het tot leven, een methode die kan worden toegepast op alle aspecten van het leven. Net zoals Mary Lou Cook zei “Creativiteit is experimenteren, groeien, praten, risico’s nemen, regels breken, fouten maken en plezier hebben.”

Kijk een beetje beter naar alles

Het punt is dat Tatsuya Tanaka de tijd neemt om aandacht te besteden aan de kleine dingen, om vervolgens veel meer van ze te maken dan enkel ‘kleine dingen’. Velen van ons gaan door onze dag heen zonder te stoppen en te kijken naar de kleine dingen waaruit onze grote wereld bestaat. Wanneer we een Jenga toren zien, zien we vooral een gigantisch frustrerend en vriendschap-brekend spel, niet een klein appartementencomplex in aanbouw. Misschien moeten jij en ik ons geen zorgen maken over het creëren van kunst. Je kan dit overlaten aan getalenteerde mensen, zoals Tatsuya Tanaka of Monkey Republic. Maar dat betekent niet dat dat we moeten stoppen met ietsje beter te kijken naar alles.


 
Like ons op Facebook
Creativity is experimenting, growing, talking, risks, breaking rules, making mistakes & having fun.Mary Lou Cook

Geef een antwoord