Geometrische designs in sneeuw door Simon Beck

Geometrische designs in sneeuw door Simon Beck

Weinig afgestudeerde Oxford ingenieurs worden professionele sneeuwengel makers, om precies te nog maar eentje. En wanneer ik sneeuwengelen zeg dan bedoel ik gigantische, gigantisch ingewikkelde, geometrische designs in sneeuw.

Sommige kunstenaars zien hun werk op een leeg doek of een marmeren plaat, Simon Beck ziet de zijne op verse sneeuw. Dit zijn niet het soort designs die je kan maken in je achtertuin met enkel een meetlat en wat vrije tijd, Beck stopt flink veel tijd, gedachten en onderzoek in zijn kunstwerken. Elk kunstwerk beslaat 100 vierkante meter en om ze te voltooien moet hij 25 mijl in zijn sneeuwschoenen lopen. Eentje doen klinkt al vermoeiend, maar Beck heeft er elke winter zo’n 30 gecreëerd voor de afgelopen 10 jaar, in totaal 175 stuks. Elke sneeuwengel heeft zijn eigen unieke schoonheid. Bekijk de film in fullscreen.


Ze worden ook niet per toeval gemaakt, er zit echte wiskunde achter: Beck gebruikt een kompas en telt de stappen om zijn verbluffend precieze ontwerpen te realiseren. Het concept klinkt erg makkelijk, maar het eindproduct is alles behalve dat. Het meest interessante gedeelte van zijn werk is dat de de macro overeenkomt met de micro: de delicate, geometrische schoonheid van de kunstwerken als een geheel weerspiegelt de sneeuwvlokken waaruit ze bestaan. Onlangs heeft Beck zijn kunst uitgebreid naar het strand en naar schilderijen op grote schaal. Zijn methodes zijn nog steeds eenvoudig: enkel een kompas en een hark voor het zand, en wat verf voor andere oppervlakken. Enkele van zijn kunstwerken bevatten ongelooflijke 3D designs.

Simon Beck
Simon Beck

Geometrische designs

Zijn liveoptredens, samen met de fotografie van zijn kunst en de producten die hiervan geprint worden, brengen genoeg geld in het laatje om van te leven. Zijn kunst gaat echter niet alleen om creatie of geld, één gigantisch stuk was gewijd aan Wereld AIDS dag en bestond uit een geometrische patroon van mannelijke genitaliën.


Hoe groot en ingewikkeld Beck’s verbazingwekkende designs ook zijn, het meest interessante gedeelte is de eenvoud van zijn materialen. Enkel sneeuw, zand en een lege ruimte. Creativiteit komt voort uit de meest elementaire dingen en het zit in alles om ons heen.


© Simon Beck
© Simon Beck
© Simon Beck
© Simon Beck
© Simon Beck
© Simon Beck
© Simon Beck
© Simon Beck
© Simon Beck
© Simon Beck
© Simon Beck
© Simon Beck

Geef een antwoord