Het geheime mantra voor een geweldig project

Het geheime mantra voor een geweldig project

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige websites of web projecten mooier en beter zijn dan anderen? We gebruiken F.A.S.T. ons geheime mantra voor het creëren van een geweldig web project.

Ik werd uitgenodigd door Renato Jeuken, de pizza meester, voor een pizza feest bij hem thuis. Leuk! Toen ik de uitnodiging kreeg dacht ik dat we in zijn achtertuin zouden gaan genieten van het mooie weer met een kratje bier erbij, terwijl de kant-en-klare pizza in de oven lag te bakken. Wat bleek, het was helemaal geen kant-en-klare-pizza-in-de-oven-opwarmen feest, het was het leukste pizzafeest ooit!

Maar wacht… Wat heeft dit pizzaverhaal met een great web project te maken? Om eerlijk te zijn niet zo heel veel, maar ik zie overeenkomsten tussen dit geweldige feest en hoe Monkey Republic zijn web projecten benadert.

F = Fun

We gingen inderdaad naar de supermarkt, maar niet voor klant-en-klare pizza’s.
We gingen ingrediënten voor het pizzadeeg en de toppings halen: goede bloem, lekkere olijfolie, allerlei soorten kazen, tomaten, salami en nog veel meer. Zodra we thuis waren kon de pret beginnen! Onder leiding van de pizza meester maakten we pizzadeeg, kookten we onze eigen tomatensaus, sneden we de kaas en bereidden we alle soorten pizza toppings voor. Er ging een wereld voor me open! Iedereen was erbij betrokken. Door het plezier wat we hadden heb ik opeens een andere binding gekregen met de tomaten en het pizzadeeg.

Bij Monkey Republic geloven we ook dat een great pizza… Ehh, ik bedoel, een great project gemaakt is in een keuken waar plezier en vrijheid de ruimte krijgen.

A = Adventure

Niks was vreemd. Iedereen mocht zelf weten wat voor pizza topping ze gebruikten. Heb je ooit een chocolade pizza met aardbeien geproefd? Of een pizza met pindakaas, komkommer en sambal?

Als jij een ‘pizza van de toekomst’ wil creëren moet je jezelf uitdagen. Het is eng om nieuwe dingen uit te proberen, maar met het proberen van nieuwe dingen groei je, verbreed je je kennis en zelfs als het niet lukt leer je er veel van. Niks is meer waar dan het gezegde: “Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll land among stars!”, toch?


mypizzaoven.nl

S = Story

Als professioneel pizzafeest organisator weet Renato precies hoe hij een goed concept en een goed verhaal moet neerzetten voor een geweldig feest. Hij laat iedereen actief meedoen op zijn feesten, van het maken van het deeg tot aan het koken van de tomaten saus toe. Onder zijn leiding mag iedereen zijn eigen pizza bakken.

Dit doen we ook bij Monkey Republic (het samenwerken, niet het pizza bakken). Onze klant is het middelpunt: samen formuleren wij een concept voor het web project en stellen we een strategie samen voor een duurzaam en succesvol project.

T = Technology

Renato bouwt veel pizzaovens en elke oven die hij maakt is uniek. Hij verbetert ze en probeert continu nieuwe dingen: van een nieuwe soort dubbele bodem voor een betere warmte isolatie tot nieuwe soorten klei. Renato heeft zelfs een warmwaterinstallatie gecreëerd rondom zijn mobiele pizzaoven.

Als een webdesign en webdevelopment bureau zijnde, moet je op de hoogte blijven van de nieuwe web standaard voor technologieën en dag in dag uit experimenteren met nieuwe technieken. Elk nieuw project zorgt ervoor dat we onze grenzen verleggen en een nieuwe uitdaging aangaan.

Creative Revolutie

FAST is geen werkmethode, wij zien FAST als een serie van checkpoints gedurende een web project. Zoeken we nog steeds de grenzen van de mogelijkheden op? Hoe zit het met de strategie en de webcontent? Zijn onze javascripts en PHP codes nog up-to-date met de nieuwste web standaard? Met FAST checken we continu of plezier en vrijheid de boventoon hebben. Let’s start our creative revolution!

P.s. Renato is de eigenaar van mypizzaoven.nl Heb je ook zin in een handmade and handroll pizza feest? Ik zou snel zijn website checken! Hij zal een geweldig pizza feest bezorgen…Yeah!


mypizzaoven.nl